Parallels Desktop

Posted on 31 August 2011

0


Al jaren gebruiken we parallels desktop, maar het was mij nooit duidelijk hoe dit nu precies in zijn werk gaat.

Op de mac stan twee bestanden:
.pvs = de huidige virtual machine
.hdd = de harddiskfile

Vanuit de virtual machine wordt verwezen naar de .hdd file. Het is dus mogelijk om meerdere machines (pvs bestanden) te draaien op één .hdd file.

Ook is het mogelijk om snapshots te maken: hierbij wordt de status van de machine en hdd opgeslagen zodat je hier altijd naar terug kunt. Dit zijn .pvc files i.c.m. met de snapshots.xml en -map.

Het is mogelijk om een bestaande machine te clonen, hierbij worden twee nieuwe files gemaakt. Ook is het mogelijk om een nieuwe machine te installeren, hierbij zijn de installatie cd’s (of iso bestanden) nodig (b.v. RedHat) of is een geldig serienummer nodig (windows XP).

Tot slot is er de mogelijkheid om een installatie compacter te maken via ‘Configuration -> harddisk -> advanced’ of via ‘actions -> parallels compressor’.

Via ‘Configuration’  is het mogelijk om de ‘Share Folders’ in te stellen. Ook is het mogelijk om de ‘Network Adapter’  in te stellen. Deze gaf in onze machine problemen en staat dus uit. Handige bijkomstigheid: geen virusscanner nodig. Waarschijnlijk komt dit door de shared networking instellingen, dat zal vast wel op te lossen zijn door b.v. een bridge (desnoods naar de tweede gigabit aansluiting die nu niet in gebruik is).

Advertisements
Posted in: MacOS/Apple